Campionatul European de Fotbal 2024 – clasament general: câștigător Anglia

RObookmaker
martie 18, 2024
19 Vizualizări

Alegerea noastră: Campionatul European de Fotbal 2024 – poziția generală: câștigător Anglia

14.06.2024 21:00

Campionatul European de Fotbal nu este programat decât peste cinci luni, așa că nu strică să facem o mică prognoză a ceea ce ar putea arăta. Echipele naționale din primele cinci ligi europene, plus echipele naționale ale Portugaliei, Olandei și Belgiei, sunt așteptate să concureze pentru campionatul general. Cel puțin așa spun casele de pariuri, înainte ca pariurile și, respectiv, recrutările să le influențeze mărimea.

Avantajul terenului propriu va fi Germania, totuși, s-ar putea să nu fie un beneficiu atât de mare. Vecinii noștri occidentali nu au jucat un meci de calificare, în duelurile pregătitoare Die Mannschaft nu a strălucit prea mult. Nici schimbarea antrenorului nu a ajutat, Julian Nagelsmann a preluat cârma echipei și, în ciuda calității lotului (Leroy Sané, Ilkay Gündogan, Manuel Neuer, Florian Wirtz etc.), echipa nu stă bine la capitolul joc și rezultate. Deși vor avea sold-out la fiecare meci din campionatul de acasă, va exista și o presiune enormă din partea presei, a conducerii și a publicului. Faptul că Germania este o echipă de turneu nu mai este valabil în ultimul deceniu și nu poți trăi din istorie.

Belgia trece printr-o schimbare de generație, cu o echipă mult întinerită, dar rămân doi jucători cheie, vârful de lance Kevin de Bruyne și tunarul Romelu Lukaka. Ambii jucători tind să se accidenteze destul de des, iar dacă unul dintre ei lipsește, echipa pierde clar din forța ofensivă. Dintre celelalte vedete cu adevărat mari, doar Jérémy Doku, care evoluează sub aripa lui Pep Guardiola la Manchester City, este deja în echipă. În orice caz, echipa nu a pierdut în grupa de calificare, adăugând două remize la cele șase victorii. Cu toate acestea, echipa în reconstrucție nu va obține campionatul general, altfel ar fi o mare senzație.

Noul antrenor Portugalia Roberto Martínez, care nu a reușit să transforme generația puternică a Belgiei într-un succes la nivel reprezentativ înainte de calificare, a devenit omul de încredere. De asemenea, a repetat greșelile cu selecționata iberică, cea mai mare fiind adulația față de Cristiano Ronaldo. Legenda fotbalului mondial a lăsat în urmă cei mai buni ani ai săi, iar cifrele, care par convingătoare la prima vedere, nu schimbă acest lucru. De fapt, CR7 a avut un an extraordinar, în care a marcat un număr uriaș de goluri, este doar o chestiune de adversari. Campionatul din Arabia Saudită a crescut în nivel, dar mai ales în posturile de atac, golurile marcate împotriva unor apărări slabe nu valorează atât de mult. Același lucru este valabil și în calificări, unde portughezii nu au pierdut niciun punct, dar au avut o grupă slabă în care Slovacia a fost cel mai puternic adversar. În orice caz, Portugalia are o listă excelentă care îi include pe Bruno Fernandez, Rafael Leao, Bernardo Silva și alții, dar dacă decide să joace „totul pe Ronaldo”, este fără șanse la un succes general.

Italia a avut mari probleme în calificarea propriu-zisă, luptând pentru calificare până în ultimul meci din grupă, iar în duelul crucial cu Ucraina arbitrul i-a iertat un penalty. Campionii în exercițiu din 2020 cu siguranță nu mai impun la fel de mult respect ca în trecut. Echipa națională nu are în prezent nicio vedetă de talie mondială, echipa trebuie să se descurce fără pedepsitul Sandro Tonali. Apărarea este un pic prea veche la prima vedere, ceea ce va fi o problemă împotriva adversarilor dinamici. Echipa din Peninsula Apenină nu poate repeta titlul, echipei îi lipsește mai multă dominare, este imposibil să joace doar pe pauze.

De asemenea, Olanda este una dintre cele mai mari favorite, terminând pe locul doi în grupă, în spatele Franței, cu care a pierdut ambele meciuri. Acest lucru arată în mod clar plafonul echipei, nu se află în vârful absolut. Până la urmă, tulipanii au demonstrat-o și la campionatul trecut, unde nu au făcut față echipei cehe. Echipa poate juca foarte repede, însă, echipei îi lipsește mai multă creativitate și un spielmachr de încredere.

Pe de altă parte, grupa de calificare a fost câștigată de Spania cu un record de 7-0-1. Echipa națională se poate baza pe portari de calitate (Unai Simon, David Raya), apărarea este foarte experimentată. În față, există un amestec de talente uriașe (Gavi, Lamine Yamal) și figuranți dovediți (Álvaro Morata, Rodri etc.). Spania este mai bună decât la Cupa Mondială din Qatar, iar echipa este pregătită să concureze cu cei mai buni. În 2023, elevii lui Luis de la Fuente au reușit să câștige Liga Națiunilor, ceea ce contează, deoarece calitatea adversarilor este, până la urmă, mai exigentă decât întreaga calificare la Campionatul European. Pe hârtie, doar Franța și Anglia sunt echipe mai bune decât Spania, poate chiar și Portugalia.

Naționala galică este cea care va trebui să Euro 2024 fără îndoială cea mai puternică echipă, cu o serie de jucători de top în echipă, inclusiv pe bancă, iar Kylian Mbappé este factorul X. Franța nu a pierdut nici măcar o dată în calificări, mulți fotbaliști își amintesc de titlul de campioană mondială din 2018. Echipa din 2022 a terminat pe locul doi la Cupa Mondială, la fel ca și la Campionatul European din 2016. Astfel, Franța dă dovadă de mult timp de stabilitate a rezultatelor la nivel național. Ștafeta continuă să fie ținută de selecționerul Didier Deschamps, care știe bine cum se joacă astfel de turnee. Principala sa sarcină este, așadar, să mențină configurația mentală a echipei și să îmblânzească orgoliile tuturor vedetelor. Marea majoritate a echipei joacă în marile cluburi europene, iar trio-ul PSG Mbappé – Muani – Dembele poate juca în linia ofensivă. Există nenumărate opțiuni, dar sănătatea lui Rabiot, care este un mijlocaș cheie, este un factor foarte important. Apărarea este, de asemenea, pompată, iar echipa este în general pusă la punct atât în ceea ce privește viteza, cât și forța.

Conform cotelor, cea mai mare favorită la câștigarea campionatului general este în prezent Anglia. Albionul este extrem de motivat, așteaptă de mult timp o descoperire majoră. Echipa a terminat pe locul doi la Campionatul European 2020, și de data aceasta Gareth Southgate este pe bancă. Echipa ar trebui să fie trasă ca de obicei de către ascuțitorul Harry Kane, care este într-o formă incredibilă după transferul său la Bayern Munchen. Același lucru este valabil și pentru Jude Bellingham, care s-a mutat la un post ofensiv la Real Madrid. Creșterea sa de performanță este cea care ar putea fi vârful balanței, precum și faptul că altcineva decât Jordan Pickford, ideal ar fi Nick Pope, ar putea fi în sfârșit portarul numărul unu. Ollie Watkins, de la Aston Villa, are un sezon excelent, în timp ce Declan Rice, Bukayo Saka și Phil Foden sunt vedete la nivel mondial. Singurul semn de întrebare este componența cuplului de stoperi, unde Harry Maguire apare cu intermitențe. În orice caz, Anglia pare în componența și starea de spirit optime, echipa are calitatea și capacitatea de a câștiga în sfârșit ceva mare. Poate că cărțile se vor schimba parțial în timpul primăverii, dar în acest moment șansele Albionului par aproape optime.

Pe ce să pariezi:

Câștigarea generală a Angliei la Campionatul European din 2024 are sens, echipa s-a maturizat, rezultatele s-au menținut la un nivel ridicat, echipa este largă și echilibrată, incluzând două superstaruri, împreună cu Franța sunt la un salt distanță de restul echipelor.

Încredere:

7/10

Casa de pariuri recomandată pentru acest pariu:

1XBETPariază pe 1xbet cu un bonus de 100% la prima ta depunere!
Autor RObookmaker